A Tanítás Esélye: Valószínűségi Szempontból a Szerencsejáték

Original: http://www.math.utah.edu/~ethier/DoC.html

A Tanítás Esélye: Valószínűségi Szempontból a Szerencsejáték Stewart N. Ethier.

  • Kiadja Springer, Május 27, 2010-ig.
  • Kiadja online SpringerLink, Május 19, 2010.
  • Hátlap-szöveg: "Három évszázaddal ezelőtt Montmort és De Moivre megjelent két első könyvet valószínűségszámítás, majd az úgynevezett tana esélye, kiemelve a legfontosabb alkalmazása abban az időben, a szerencsejátékok. Ez a könyv, a valószínűségi szempontok szerencsejáték, egy modern változata azoknak klasszikusok. Míg kiterjedő klasszikus anyagok, mint a ház előny és szerencsejátékos tönkre, ez is vesz fel, mint a 20. századi témák martingál, Markov láncok, játékelmélet, merész játék, és az optimális arányos játszani. Ezen kívül van kiterjedt védelmet adott kaszinó játékok, mint a rulett, craps, video póker, baccarat és huszonegy."
  • BibTeX bejegyzést.
  • Letöltés frontmatter (tartalmazza Előszó, Doboz tartalma, Listája Jelölés). [pdf, xiv oldalak]
  • Letöltés minta fejezet (17 fejezet, Video Poker). [pdf, 29 oldalas]
  • Letöltés backmatter (tartalmazza Függelék, Irodalom, Index). [pdf, 72 oldal]
  • Letöltés Válaszok Válogatott Problémák (nem szerepelnek a könyvben). [pdf, 55 oldalak] (Frissítve November 13, 2012)
  • Letöltés Hibajegyzék lista. [Pdf, 1 oldal] (Frissítve február 24, 2013)
  • Rendelés amazon.com (US), barnesandnoble.com (US), amazon.ca (Canada), amazon.co.uk (UK), amazon.fr (France), amazon.de (Germany), amazon.co.jp (Japan).

Peter Rabinovitch, MAA Online, 2010: "Nagyon boldog vagyok, hogy felülvizsgálja Ethier a szívügyének Tanítás Esélye: Valószínűségi Szempontból a Szerencsejáték [...] Vannak sok más könyv, amely próbálja fedezni hasonló anyagból különböző szintű szigorúság, talán a legközelebb lény Richard Epstein The Theory of Szerencsejáték és statisztikai Logic. Ethier könyve egyértelműen a nagyobb matematikailag kifinomult közönség, mint Epstein, és ezért élveztem Ethier a sokkal több."

Gerald A. Heuer, Zentralblatt MATH, 2010: "Mindegyik fejezet egy jó választás a problémák [...], és néhány érdekes jegyzeteket, köztük néhány nagyon érdekes története van. Rengeteg anyag van egy szilárd két félév, de elég függetlenség között a fejezetek, hogy lehetővé tegye a különböző egy féléves tanfolyamok, amely egy részét a fejezetek. a könyv egy örvendetes és jól kutatott mellett a területen."

Alexander V. Gnedin, MathSciNet, 2011: "A szerencsejáték volt az egyik fő motiváció a korai szakaszában kibontakozó ötletek és az elmélet a valószínűség. Visszhangozva címet Abraham de Moivre a 1718 értekezése [Tana esélye: vagy egy számítási módszerét a valószínűsége az események a játékban, Pearson, London], a monográfiája Ethier örvendetes frissítése a klasszikusokat. [...] a könyv azoknak a széles közönség számára, és erősen ajánlott minden matematikai könyvtár. Egyetemi oktatók talál alapos kifejtése, jól használható egyetemi kurzusok és hallgatói projektek. a szakértők valószínűség és a szomszédos területeken is izgatott az online szerencsejátékok, átlátszó magyarázatot játék szabályokat és terminológiát. Major darab könyv végül olvasni mindenki ismeri a nagyon alapjai valószínűség (ezt az első két fejezet). a matematikai rajongók szórakoztatják kíváncsi történelmi előzmények és anekdoták."

Brian Alspach, SIAM Review, 2012: "Ez a könyv íródott nagy gonddal valaki, aki szereti az alkalmazások a valószínűsége, hogy a kaszinó ipar. Annak ellenére, hogy meglehetősen hosszú, az írás meglehetősen kompakt, a fejlesztés a matematika, így ez alapos, és tartalmaz egy hatalmas mennyiségű anyagot. a nagy gonddal lett kialakítva egy hű marad a történelem a téma, amely gazdag és érdemes megőrizni. élveztem olvasás számos szakaszához tele anekdoták és idézetek jól ismert történelmi alakok. a szerző ügyesen szövi történelmi adatok a könyvben, ami növeli a kézikönyvben a fenti járó Euler követi bekezdésben idézett Edgar Allan Poe, például nem csökken a flow. [...] Összefoglalva , mint írtam korábban, azt találjuk, hogy ez a csodálatos könyv, és jelentős időt felkutatása részletesebben az elkövetkező hónapokban."